3/3/09

Σπουδές Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο ΕΜΠ

Σκοπός των σπουδών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ είναι να παρέχει στους διπλωματούχους τα κατάλληλα εφόδια για την εισαγωγή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, την επιστημονική προσέγγιση προβλημάτων προηγμένων βιομηχανιών και επιχειρήσεων καθώς και την οργάνωση της παραγωγής και τη λήψη αποφάσεων, παράλληλα με την ανάλυση δεδομένων της αγοράς.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Σχολή άρχισε να λειτουργεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 και είναι πενταετούς φοίτησης. Οι σπουδές στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών αποτελούνται από δύο κατευθύνσεις: την Κατεύθυνση του Μαθηματικού Εφαρμογών και την Κατεύθυνση του Φυσικού Εφαρμογών. Η κατεύθυνση την οποία παρακολούθησε ο σπουδαστής θα αναγράφεται στο παρεχόμενο δίπλωμα. Στα πρώτα τέσσερα εξάμηνα, οι δύο κατευθύνσεις έχουν όλα τα μαθήματα κοινά και σχεδόν όλα τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά. Στα εξάμηνα αυτά παρέχονται οι βασικές γνώσεις Μαθηματικών, Φυσικής, Μηχανικής και Πληροφορικής. Προσφέρονται επίσης μαθήματα Φιλοσοφίας, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Οικονομικών Επιστημών, Δικαίου και Ξένων Γλωσσών. Από το πέμπτο εξάμηνο, οι δύο κατευθύνσεις διαχωρίζονται, με διαφορετικά μαθήματα ειδικότητας η κάθε μία. Ο αριθμός των κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικών μαθημάτων αυξάνει σταδιακά από το 5ο μέχρι το 9ο εξάμηνο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή, και στις δύο κατευθύνσεις, να αποκτήσει εμβάθυνση σε ορισμένα θέματα. Στο 10ο εξάμηνο, εκπονείται η διπλωματική εργασία.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΙ

Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: σε προηγμένες βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ως στελέχη, σε τραπεζικά ιδρύματα, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, σε χρηματοοικονομικά γραφεία, στην Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, σε κέντρα έρευνας, σε εταιρείες περιβαλλοντικής διαχείρισης, εταιρείες διακίνησης προϊόντων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ: http://semfe.math.ntua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VIDEO: Το Σχολείο Άλλοτε και Τώρα