10/3/09

ΞΕΝΑΓΟΣ: Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα μάτια των ξένων

Από το φυλλάδιο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών αντιγράφουμε:

Ο ξεναγός καλείται με τις γνώσεις του και την αγάπη του για την Ελλάδα να μυήσει τους επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη στα μυστικά της συναρπαστικής της ιστορίας και τις ατελείωτες ομορφιές των τοπίων της. Μοιράζεται τον ενθουσιασμό και το θαυμασμό για τη χώρα μας ανακαλύπτοντάς την από την αρχή μέσα από τα μάτια ανθρώπων που λαχταρούν να μάθουν τα πάντα γι’ αυτήν.
Πολλές φορές όμως η ιδιότητά του συγχέεται μ' αυτή του συνοδού-αρχηγού. Ο ξεναγός εργάζεται στην Ελλάδα με γκρουπ Ελλήνων και ξένων. Το επάγγελμά του είναι νομικά κατοχυρωμένο και για να το εξασκήσει οπουδήποτε στην Ελλάδα πρέπει να είναι απόφοιτος της Σχολής Ξεναγών. Το επίπεδο εκπαίδευσης των ξεναγών στην Ελλάδα θεωρείται το υψηλότερο στην Ευρώπη με φοίτηση στις κρατικές Σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που διαρκεί δυόμιση χρόνια. Ο κάθε ξεναγός μπορεί να μιλάει μία ή περισσότερες γλώσσες αναλαμβάνοντας αντίστοιχης γλώσσας γκρουπ. Δραστηριοποιείται σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, κινείται με πούλμαν, αεροπλάνα και κρουαζιερόπλοια και δεν έχει σταθερά ωράρια εργασίας. Μία ξενάγηση μπορεί να διαρκεί δύο ώρες (π.χ. Ακρόπολη) μέχρι και πολλές ημέρες σε ταξίδια στην Ελλάδα με το ίδιο γκρουπ.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επάγγελμα του ξεναγού ή να οργανώσετε μια ξενάγηση για εσάς και τους φίλους σας ή το σχολείο των παιδιών σας και να μάθετε καλύτερα την πόλη και τη χώρα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, το θεσμικό όργανο που μας εκπροσωπεί, ή να μπείτε στην ιστοσελίδα μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ (13538/85)
ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 9α 10557 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.210 3229705 -210 3220090 / ΦΑΞ 2103239200
http://www.tourist-guides.gr/ / E-mail: xenagoi@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VIDEO: Το Σχολείο Άλλοτε και Τώρα