30/1/10

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.


Αίτηση – Δήλωση πρέπει να υποβάλλουν :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ.
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄.
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στα κατά τόπους Λύκεια.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 1 μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 2 απόφοιτοι ΓΕΛ (συμμετοχή στις εξετάσεις)
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 3 απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2008 ή 2009 ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (χωρίς νέα εξέταση για το 10%)
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 4 μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ - ομάδα Β΄
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 5 απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ - ομάδα Β΄
(συμμετοχή στις εξετάσεις ΕΠΑΛ)

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011

Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αθλητών /αθλητριών που έχουν πετύχει διακρίσεις στα αθλήματά τους, είτε είναι απόφοιτοι/ες Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ ισχύουν αυτά που θα βρείτε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Στο ίδιο αρχείο θα βρείτε το Υπόδειγμα αίτησης των υποψηφίων αθλητών.

15/1/10

Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές 2010

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΣΥ.Π. ΑΛΙΜΟY βρήκαμε συγκεντρωμένες εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που διευκρινίζουν θέματα σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010 και που μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους μαθητές / μαθήτριες ή γονείς.

12/1/10

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2010

Από 1 - 22 Φεβρουαρίου καλούνται όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010 να καταθέσουν δήλωση - αίτηση συμμετοχής στα Λύκειά τους. Δείτε τις κατηγορίες υποψηφίων εξεταζομένων που έχουν αυτή την υποχρέωση.

3/1/10

Ημερίδα Σταδιοδρομίας: Μέσα στη Θάλασσα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας τις ομιλίες -παρουσιάσεις που έγιναν στις 22 Δεκεμβρίου 2009 από επαγγελματίες που ασχολούνται με σύγχρονα επαγγέλματα σχετικά με τη θάλασσα.

Οι ομιλίες έγιναν κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε από την Ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας του σχολείου και συμμετείχαν ως ομιλητές νέοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, κατά κύριο λόγο, σε καταδυτικές, υποβρύχιες εργασίες. Οι ομιλητές παρουσίασαν στο ακροατήριο τις δραστηριότητές τους και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τις σπουδές τους, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των επαγγελμάτων τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα, φωτογραφίες και τις παρουσιάσεις των ομιλητών θα βρείτε στον ιστότοπο του προγράμματος.

VIDEO: Το Σχολείο Άλλοτε και Τώρα